Gelukkig nieuwjaar allemaal! Dat 2019 maar weer veel mooie avonturen mag brengen! En hoe zit het met jouw goede voornemens? Ben je er al aan begonnen? Zie je er tegenop? In dit artikel geef ik je 3 tips om het laten slagen van jouw voornemens makkelijker en leuker te maken! 

Om jouw goede voornemens te laten slagen, kan het handig zijn om te weten wat er in ons hoofd afspeelt! Want jouw neocortex, het nieuwste deel van jouw brein maakt alle plannen! Maar jouw oudere delen (het reptielenbrein en het zoogdierenbrein) doen het liefst wat ze altijd al deden! 

Met die wetenschap kun je je voornemens dus gaan aanpassen, zodat ze zo aantrekkelijk mogelijk worden voor alle lagen in het brein! 

TIP 1: Bepaal je doel! Logisch toch? Maar om de oudere delen van het brein mee te krijgen, maak je dit doel concreet en korte termijn! Strategische doelen op lange termijn kan jouw brein niets mee, waardoor je niet gecommitteerd zal zijn!  

Voorbeeld: Je wilt dat je medewerkers gezonder drinken. Minder koffie en meer water!

TIP 2: Specificeer je gedrag! Maak concreet welk gedrag bij je doel hoort en stel daarbij een planning op. 

Voorbeeld: Iedereen drinkt iedere dag ten minste een halve liter water tijdens kantooruren. 

TIP 3: Zorg dat alle randvoorwaarden bijdragen aan het zo makkelijk mogelijk maken van jouw doel! Als je de hele week feestjes gepland hebt, zal het lastiger worden. Help jezelf! 

Voorbeeld: Halveer het aantal koffie automaten en zet deze verder weg van de werkplekken. Zet daarnaast elke dag een flesje water op het bureau van iedere medewerker! 

Deze tips zijn gericht op het principe van pijn en plezier. We zijn vanuit de oudere delen in ons brein veelal bezig met pijn vermijden en plezier verkrijgen. Routine is vaak gemakkelijk en dat is een van de redenen dat we het zo moeilijk vinden om te veranderen. 

Benieuwd naar de overige principes van verandering? Kijk dan eens op www.12principes.nl

pijn&plezier
Categorieën: Lifestyle

lonnekevandasler

Spreker over geluk!

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Call Now Button